ARHIVA: ožujak, 2001. godina

.
.

- 31.03.2001., 23. kolo HNL
- stadion Poljud, gledatelja: 4 000  
- Slobodna Dalmacija

 

HAJDUK - ZAGREB 4:2

Susret sa Zagrebom počinje dobro za Hajduk, Deranja daje eurogol za 1-0 i svi očekuju rutinsku pobjedu Hajduka.Ipak Zagreb se ne predaje nego igra iznenađujuće ofenzivno te preokreće rezultat na 2-1 s kojim se ide na poluvrijeme.Svi na stadionu su svjesni da Hajduk već sada ostaje bez prvenstva ako ne pobjedi. Drugo poluvrijeme - preokret, Hajduk dobiva 4-2 a na tribinama se ponovo govori o šampionskoj momčadi Hajduka - opće slavlje...
.
.

- 18.03.2001., 22. kolo HNL
- stadion na Šubićevcu, gledatelja: 6 000
-
Slobodna Dalmacija

 

ŠIBENIK - HAJDUK 0:3

Kao što je i svake godine,dalmatinski derbi ponudio je dosta uzbuđenja.Prije utakmice zabilježeno je par manjih incidenata u gradu.Torcidaša,kojih je bilo više stotina,je pila iza tribine za gostujuće navijače do početka utakmice.Kada su došli do same tribine nije im bio dopušten ulazak bez karata,te se njih oko 30-40 zaputio na tribinu Šib. Funcuta.Tamo je došlo do naguravanja sa redarima i policijom te su svi nasilno ušli. U 4 min Hajduk postiže svoj prvi gol i tada počinju incidenti. Pale se baklje i par torcidaša sukobljava se sa redarima i preskače u teren.Funcuti,njih oko 30,iznervirani primljenim golom i prisutnošću Torcide na njihovoj tribini prelaze u napad i sukobljavaju se sa torcidom.Nakon par min. dolazi policija i razdvaja navijače.Torcida okružena policijom ostaje na tome dijelu stadiona i pruža fanatičnu podršku svom klubu,koji pobijeđuje sa 3:0.
.
.

- 10.03.2001., 21. kolo HNL
- stadion Poljud, gledatelja: 10 000  
-
Slobodna Dalmacija

 

HAJDUK - OSIJEK 1:1

Prvi dio prvenstva učinio je da ova utakmica bude derbi. Osijek je prvi a Hajduk tek treći. Na Poljudu se okupilo desetak tisuća ljudi što je sasvim solidan broj nakon neosvajanja tri boda u Varaždinu. Hajduk pojačan đolongom i Rendulićem traži 3 boda protiv Osijeka za ulazak u ravnopravnu borbu za naslov sa Osijekom i Dinamom.Hajduk igra bolje od Osijeka, Deranja postiže vodeći pogodak ali ipak Osijek iako nije stvorio gotovo ni šansu pred golom Hajduka izjednačuje (bivši junior Hajduka Kukoč)...Kad je utakmica završila Ivan Bošnjak ostaje ležati sam na travi razočaran zbog ovakvog ishoda utakmice te ga Torcida isprača pljeskom i skandiranjem njegova imena.Na Bošnjakov odnos prema dresu kojeg nosi trebali bi se ugledati i svi koji ga žele nositi. Torcida to cijeni! Za vrijeme utakmice na sjeveru se zbio jedan smiješan događaj, naime... Jedan momak od dvadeset i nešto godina je rastavljao dvojicu dječaka koji su se potukli (djeca od 12-13 godina). Ekipi od 15-16 godina se nije svidjelo to što taj momak rastavlja djecu tako da su se porječkali pa onda i potukli...cijeli sjever gleda smiješnu situacija u kojoj 10-ak mulaca od 15-16 godina udaraju tog momka od dvadeset i nešto godina i da nisu uletili njegovi prijatelji dobio bi batine od djece i to samo zato šta je rastavljao djecu...ha,ha. Mali delikventi su pobrali simpatije sjevera.
.
.

- 04.03.2001., prvenstvo - 20. kolo
- stadion Varteksa, gledatelja: 6 000
- Slobodna Dalmacija

 

VARTEKS - HAJDUK 1:1

Oko 250 navijača Hajduka okupilo se na ovoj utakmici,od čega oko 100 torcidaša.Osim splitske ekipe dalo se primjetiti torcidaše iz: Zagreba,Koprivnice,Rijeke, Istre,Osijeka,Makarske i Slovenije.Prije utakmice u gradu desio se 1 incident,kada su puno brojniji W.S. napali Splićane. Misleći da će isti i pobjeći zaletili su se,ali naprotiv Torcida se zaletila na njih i nastao je kratkotrajni okršaj u kojem su WS bili prisiljeni povući se .Tada dolazi policija i sprovodi Torcidu na stadion.Zanimljivo je napomenuti da su ovaj incident iz svojih hotelskih soba gledali igrači Hajduka. Na samoj utakmici atmosfera je bila dobra, Torcida je razvila transparent ( oduzet prije par godina ) "Volim Varteks" te ga zapalila bakljom.U drugom poluvremenu dolazi do naguravanja sa redarima,od kojih par dobiva po nosu.Dolaskom specijalne policije situacija se smiruje. Hajduk daje gol i navijanje postaje sve žešće,ali onda hladan tuš-Varteks izjednačuje što agresivnije djeluje na pojedince,koji se sa 2 vozila nakon utakmice vraćaju u Varaždin i traže WS po gradu. Nailaze na manju skupinu WS koja dobiva batine.